Edugroepen.nl biedt gratis migratie en hosting aan van jouw huidige surfgroepen-teamsite(-s)

In mijn post van 22-8 maakte ik al melding van de gratis opvolger van de gratis online samenwerkingsomgeving Surfgroepen: Edugroepen.  Gratis voor mensen uit Hoger Onderwijs, dus registratie middels emailadres dat bekend is als adres van hoger onderwijsinstelling. Vanmiddag bezocht ik de gebruikersbijeenkomst van Edugroepen in Utrecht, waar o.a. de migratie aan de orde kwam van Surfgroepen naar het nieuwe Edugroepen. Nu de datum van 31-12 wel erg snel op ons af komt (Surfnet trekt dan de stekker uit Surfgroepen) is het goed om te weten dat de ontwikkelaars van dit nieuwe onlinesysteem de mogelijkheid bieden om jouw huidige Surfgroepen-teamsites gratis  te migreren naar deze omgeving. Advies: dien zsm, uiterlijk 14-12, een verzoek in via de URL die ik zodadelijk zal vermelden.

Edugroepen is een z.g.n. freemium-oplossing: gratis “basissysteem”, ze gaan pas kosten in rekening brengen als je meer opslagcapciteit wilt dan de standaard 5 Gb (totaal) die je standaard krijgt voor in totaal 20 teamsites en 1 My Site. Zo zal extra opslag €0,20 per Gb per maand gaan kosten.  Ook indien je extra ondersteuning wenst, boven op de standaard aanwezige forumsite, Tips&Trics site en Q/A site, zullen er kosten aan verbonden zijn en als instelling zou je dan bijv. een  een Premium contract kunnen aangaan.

Verder garanderen ze dat je minimaal 3 jaar van te voren te horen krijgt als ze onverhoopt zouden moeten besluiten om de dienst te stoppen.

Wat moet je doen als je jouw teamsite(-s) wilt laten migreren?

  1. Registreer een account via http://www.edugroepen.nl . Gebruik bij het registreren hetzelfde emailadres als dat wat bij Surfgroepen van jouw bekend is!!!
  2. Ga naar http://www.EDUgroepen.nl/migratie en vraag per teamsite een migratie aan.

Zodra je een account aangemaakt hebt kun je inloggen op http://www.edugroepen.nl en kun je doorklikken naar de teamsite van de gebruikersgroep, waar je allerlei nuttige informatie zult aantreffen en kunt delen.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust, bijvoorbeeld als comment op deze blogpost.

Je kunt natuurlijk ook gewoon, zodra je een account hebt aangemaakt!, op de teamsite van de gebruikersgroep van Edugroepen kijken via http://www.edugroepen.nl.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.