Gratis online toetsservice

Tijdens het Cloud seminar bij Surfnet werd ProProf als gratis cloud toepassing (dus online en niets te installeren)) genoemd van toetsprogramma en ik heb dus even gekeken wat de mogelijkheden zijn van die gratis versie. Er is ook een aantal betaalde varianten met uiteraard nog mooiere functionaliteiten, maar de gratis versie kan al heel veel en is zeer simpel in het gebruik.

Doe eerste even mijn heel basale toetsje en maak dan zelf een account aan en maak zelf een toetsje en zie hoeveel je al kunt voor €0,00. 

Allerlei zaken kun je instellen: diverse vraagtypen, wel/niet direct feedback per vraag, soort beoordeling. Verder kun je online zien wie welke toets gemaakt heeft (in gratisversie absoluut niet waterdicht)en met welke eindbeoordeling. En uiteraard krijg je bijvoorbeeld de code om zo’n toets bijvoorbeeld te embedden in je website

Mijn heel eenvoudige voorbeeld testje van maar 2 voorbeeldvraagjes:
http://www.proprofs.com/quiz-school/story.php?title=test2_24
Aanmelden en zelf aan de gang:
http://www.proprofs.com/quiz-school
Geschikt voor formatief toetsen? 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.