Virtueel snijden in Youtube-filmpjes

Toevallig stuitte ik op een mooie slidesharepresentatie van mijn Surfmedia collega Tom Visscher, waarin hij een aantal mogelijkheden schetst om filmpjes in Blackboard te plaatsen. Voilledigheidshalve heb ik onder aan dit bericht ook de URL van die Slideschare presentatie geplaatst. 

In die presentatie wordt o.a. melding gemaakt van een website van TubeChop (http://www.tubechop.com).Op deze website kun je een URL-adres van een bestaand Youtube filmje laten genereren die slechts een deel van dat filmpje laat zien. Het komt vast wel eens voor dat je een aardig Youtubefilmpje hebt gevonden die je goed in je les zou kunnen gebruiken maar dat filmpje duurt bijvoorbeeld 15 minuten, terwijl eigenlijk maar 5 minuten uit dat filmpje echt interessant zijn. Je mag nooit ongevraagd in andermans materiaal snijden (auteursrecht) maar dat doet TubeChop ook niet: de site geeft gewoon een URL af die een deel van het originele materiaal toont.

In deze screencast van ruim 3 minuten demonstreer ik hoe het werkt. 

 

Slideshare presentatie over filmpjes plaatsen in blackboard 

 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.