Netvibes Ginger!

Ik blogte al regelmatig over RSS en met name op 23 september en 24 november over de RSS Reader Netvibes.
Nu is Netvibes uitgekomen met een nieuwe versie: Netvibes Ginger. Door die te activeren is mijn bestaande persoonlijke reader omgeving niet echt verbeterd/uitgebreid: die was al gewoon goed, maar… Nu kun je ook een "Universe" maken: een webpagina met door jou zelf geplaatste RSS abonnementen en gadgets die je naar de grote wereld kunt aanbieden via bijvoorbeeld het adres www.netvibes.com/jouwnaam. Zo is mijn Universe, momenteel nog in experimentele fase, te bekijken op www.netvibes.com/kroos

Lijkt me prima in het onderwijs toe te passen. Voor iedere klas/groep een tabblad met specifieke RSS abonnementen of voor ieder thema een tabblad of … etc etc.

ALs je toch al van plan was ( of ook als dat niet het geval was) een online RSS reader te willen gebruiken steek dan nu in en ga naar www.netvibes.com en registreer je.

One thought on “Netvibes Ginger!

  1. Ja, dit is veelbelovend, maar ik merk dat het nog heel erg in ‘beta’-versie is. Ik ben een mediatheek-universe aan het maken, en raak nog toegevoegde tabbladen kwijt. Ook wordt mijn tab ‘startpagina’ steeds automatisch omgedoopt tot ‘gevonden voorwerpen’!? Maar goed, het is prachtig dat dit allemaal kan en nog gratis ook. Ik ga er zeker mee verder.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.