Jongeren overspoeld met digitale informatie

Moest de oudere generatie tien jaar geleden zijn best doen om goed gebruik te kunnen maken van internet en sms-berichten, voor de jongeren die ermee opgroeiden is het een open boek waarvan zij intensief gebruikmaken. Tot hun 21e levensjaar ontvangen jongeren 250.000 mailtjes. Dat blijkt maandag uit een onderzoek van dataverwerker Logica CMG naar berichtenverkeer van internet, e-mail en sms.

 

,,Een kind dat tien jaar geleden elf was, groeide op met internet. Sindsdien is deze persoon geconfronteerd met duizenden berichten via e-mail, MSN en sms”, aldus onderzoekster Marianne Herbert. De jongeren die dagelijks meerdere uren gebruik maken van de digitale en virtuele wereld, krijgen gemiddeld tachtig e-mails en sms’jes per dag, bevestigt Herbert een bericht van gelijke strekking in De Telegraaf.
De jeugd kan niet alleen snel informatie opzoeken, maar ook de grote berichtenstroom snel filteren (ANP)

Overgenomen uit Spits, dinsdag 19-2-2008

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.