21 e Ding van Surf Academy: Google Apps

Na begin januari 2010 een screencast-bijdrage geleverd te hebben aan de blended learning omgeving www.21edingen.nl van Surf Academy, is vandaag mijn tweede bijdrage (i.s.m. Michel Janssen) en daarmee het 21e eDing gelanceerd: Google Apps.

Hoe eenvoudig kan het zijn om samen te werken aan hetzelfde document? Hoe eenvoudig kan het zijn om een online evaluatieformulier of toetsje te maken? Hoe eenvoudig kan het zijn om een eigen site maken met filmjes, agenda, formulieren, plaatjes etc etc.?

Google Apps is een online samenwerkingsomgeving waarin niet alleen de data/documenten online opgeslagen worden, maar waar ook de applicaties online door Google worden aangeboden. Ga maar gauw kijken!  

Heb je ideeen om dit toe te passen in onze lerarenopleiding? Laat dat dan weten via een reactie op deze post. Ook ideeen over toepassingen in het onderwijs in het algemeen zijn van harte welkom.

Ben benieuwd naar jouw reactie via de comments!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.