wiki’s waarheid of warigheid

Carla den Hartog kondigte hem al aan op haar blog: op 7-4-08 zond VPRO een Tegenlicht documentaire uit: "wiki’s waarheid".

Google of Wikipedia? Wie zoekt op internet -en wie doet dat niet?- wordt steeds vaker verwezen naar Wikipedia. Deze gratis online volksencyclopedie is sinds twee jaar de snelste stijger op lijstjes van meest bezochte websites. Maar weten we eigenlijk wel wat we gebruiken? Tegenlicht duikt in het verhaal achter Wikipedia en ontdekt de wondere wereld van web 2.0: hype of revolutie? Regie: IJsbrand van Veelen.

Deze documentaire van 50 minuten behandelt de waarheid in het wikipediatijdperk. Auteurs, filosoof, internet-goeroe, ex- hoofdredacteur encyclopaedia Brittanica, Afrikaanse digitale activist en oprichters wikipedia geven hun mening.
Is waarheid democratisch? Waarheid of warigheid?…

Heb je die uitzending gemist? Bekijk hem dan nu alsnog via "Uitzending gemist":

http://player.omroep.nl/?aflID=6821225&md5=7d7922e64505cf51e8cfffc74f71bb33

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.