Nieuwe koppeling Blackboard-ULCN

BB.jpg

Op dinsdag 22-1 is om 7:00 uur de nieuwe koppeling "live" gegaan . Hierbij een kort overzicht van de belangrijkste veranderingen in de koppeling:

 

 

Medewerkers:

 • Voornaam
  Standaard wordt de roepnaam in Blackboard geplaatst. Het is echter ook mogelijk om in plaats daarvan de initialen in Blackboard te plaatsen. Een medewerker kan dit zelf wijzigen via uPrefs.

  1. Ga naar uPrefs en log in met uw uAccount
  2. Klik in het menu op de link Instellen/wijzigen onder het kopje Voorkeuren
  3. Selecteer Initialen

 • Achternaam:
  De manier waarop de achternaam in Blackboard wordt weergegeven is afhankelijk van de Displaysettings voor de achternaam in SAP. In SAP zijn er 4 opties mogelijk voor het weergeven van de achternaam:

  Eigen Naam
  Eigen naam – Partner Naam
  Partner Naam
  Partner Naam – Eigen Naam

  Blackboard volgt het in SAP gekozen format. Wil een medewerker het format van uw achternaam in Blackboard veranderen dan moet dit in SAP worden veranderd door de Personeelsdienst.

  De tussenvoegels staan voortaan voor de achternaam in plaats van achter de achternaam.

  – Veranderingen die in SAP worden aangebracht worden 1x per dag om 07:00 uur ‘s ochtends gesynchroniseerd met Blackboard.
  – Wijzigingen die u in uPrefs maakt worden 2 keer per dag gesynchroniseerd met Blackboard: om 07:00 uur (wijzigingen tot 6:00 uur worden verwerkt) en om 15:00 uur (wijzigingen tot 14:00 uur worden verwerkt).

 • E-mailadres:
  Standaard wordt het U-Mailadres in Blackboard geplaatst. Het is echter ook mogelijk om in plaats daarvan het facultaire mailadres in Blackboard te plaatsen. Een medewerker kan dit zelf wijzigen via uPrefs:

  1. Ga naar uPrefs en log in met uw uAccount
  2. Klik in het menu op de link Instellen/wijzigen onder het kopje Voorkeuren
  3. Selecteer Werkmailadres

  Wijzigingen die u in uPrefs maakt worden 2 keer per dag gesynchroniseerd met Blackboard: om 07:00 uur (wijzigingen tot 6:00 uur worden verwerkt) en om 15:00 uur (wijzigingen tot 14:00 uur worden verwerkt).

Studenten:

 • Studenten kunnen alleen kiezen of ze hun roepnaam of initialen in Blackboard willen zien. Dit gaat op dezelfde wijze als voor medewerkers (zie boven)

Gasten:

 • Gasten die in het Gasten Management Systeem worden ingevoerd krijgen voortaan ook een account in Blackboard. Het gaat hierbij alleen om gasten die in het GMS de permissie Blackboard hebben gekregen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.