Screencast maken met Kaltura Capture Space Recorder op de werkplek

Een screencast is een video met voice-over waarin zaken uitgelegd worden. De handelingen op het beeldscherm zijn dan opgenomen onder begeleiding van ingesproken tekst. Onderaan zie je een voorbeeld van een screencast.

Wil je een screencast kunnen maken op je werkplek (zowel medewerker als student)? Dat kan tegenwoordig met Kaltura Capture Space.

Dat programmaatje kun je vanuit Kaltura (Videoplatform Universiteit Leiden) downloaden. Eerst inloggen op Kaltura: https://video.leidenuniv.nl–>Add New menu–> Capture Space) downloaden en vervolgens installeren op je werkplek (of thuis natuurlijk).

Ik moet er wel bij zeggen dat je die screencast dan primair via- en binnen de afgeschermde omgeving van Kaltura kunt delen met medewerkers of studenten.

Als je de screencast op een ander platform wilt plaatsen, zoals bijvoorbeeld Youtube of Vimeo, dan kun je de screencast downloaden uit My Media. (hoe je dàt doet laat ik in deze screencast zien https://youtu.be/s4s9u8w53aE)

Ik heb er een screencast over gemaakt. Op mijn lunchbite website vind je veel nuttige informatie over screencasting (https://sites.google.com/…/bites-2018-2019/…/screencast-meer )
YouTube voorvertoningsafbeelding

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.