Social Media Curation, o.a. Storify

Momenteel neem ik deel aan de MOOC:  “social media and active learning”

Deze week staat in het teken van social media curation.
Curation is het proces waarbij je allerlei online informatie rond een bepaald onderwerp verzamelt, ordent, annoteert, en deelt. Storify is zo’n gratis dienst. Zeg maar een selectieve “papierprikker”. Ideaal om bijvoorbeeld als docent actuele informatie te verzamelen over een bepaald onderwerp en dat dan met studenten te delen. Maar ook omgekeerd is het interessant. Laat studenten met een zelf te kiezen online curationservice informatie kritisch verzamelen, toelichten en delen, alleen of in groepsverband. Onderzoekers kunnen bijvoorbeeld met zo’n online tool onderzoeksinformatie verzamelen en ordenen.

Onderstaande link brengt jou naar mijn eerste Storify-story: een door mij aangelegde dynamische collectie aan informatie over social media curation. Informatie die gevonden is in sociale netwerken, video, websites etc. Veel van deze informatie heb ik ook uit de mooc zelf gehaald.

Storify is een van de vele gratis online curation diensten die je in de onderwijspraktijk zou kunnen inzetten.
Pluspunt van Storify is dat het heel simpel werkt, maar minpuntje van Storify is dat je weinig layout-mogelijkheden hebt (daardoor is het o.a. zo simpel). In onderstaande Story vind je nog veel meer informatie over- en voorbeelden van gratis online curation diensten.

Hij is nog lang niet klaar, ik zit midden in een leerproces en probeer naast Storify nog vele andere online curation tools uit.

Lees verder op http://storify.com/kroos/curationtools4edu

Heb jij ideeën over hoe dit in te zetten in jouw onderwijspraktijk? Plaats ze als comment op deze post.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.