Rapport : Social Software in het onderwijs

Begin 2006 schreef Pierre Gorissen in opdracht van Kennisnet/Surfnet dit rapport: een helder overzicht van de toepasbaarheid van de diverse social software-toepassingen in het onderwijs. Nog steeds actueel en dus goed te gebruiken.

In het onderwijs is op het moment veel belangstelling voor het verschijnsel social software. Bij social software gaat het om software die de gebruikers ervan in staat stelt of ondersteunt bij het opbouwen van netwerken met andere gebruikers. Het is een breed begrip en er is een groot aantal soorten softwareprogramma’s dat tot deze categorie gerekend kan worden. Deze programma’s hebben elk hun  eigen unieke eigenschappen. Het zal dan ook van de specifieke wensen afhangen welk programma het beste ondersteuning biedt voor het onderwijs. Dit rapport biedt een overzicht van de mogelijkheden op dit moment en de wijze waarop deze samenhangen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.