Streaming via Surfmedia: > 18 jaar! :-)

Enige tijd geleden is Surfmedia gelanceerd: een site waar je middels je Surfgroepen-account o.a. filmpjes kunt uploaden: je hebt 1024 Mb tot je beschikking. Het gaat dus om het account dat je waarschijnlijk al geregistreerd hebt voor jouw logboek (blog).
Het werkt allemaal echt heel eenvoudig en je kunt jouw filmpje nog afschermen ook door bijvoorbeeld de e-mailadressen van begeleiders in te voeren. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat die begeleiders DAT email adres hebben gebruikt voor hun registratie bij Surfgroepen.
Zodra je een filmpje geplaatst hebt kun je de URL opvragen voor weergave van het filmpje in een embedded player. Als je die URL bijvoorbeeld in je Surfgroepen- blog of in je portfolio opneemt dan kan die film dus bekeken worden door de door jouw bij Surfmedia opgegeven begeleider (-s).
Een voorbeeld, alleen voor boven de 18 jaar! 
Dit filmpje is dus op Surfmedia geplaatst en kost 3 Mb (0,5 minuten) van de 1024 Mb. Hieruit zou je dus kunnen concluderen dat je zo’n 160 minuten film kunt opslaan. 2,5 uur film lijkt me toch voldoende opslagcapaciteit voor het doel waar wij in de lerarenopleiding video gebruiken.

Interessant is de combinatie van deze site met gebruik van de "virtuele snijmachine". In een eerdere post (bijna een jaar geleden, 27-9-2007)had ik het al over deze virtuele snijmachine. Je kunt in een film passages markeren en van deze passages kun je de URL opvragen. Als je die URL als link aanbrengt in jouw portfolio wordt slechts die passage getoond uit dat totale filmpje.

Lees meer over Surfmedia in deze PDF-file

3 thoughts on “Streaming via Surfmedia: > 18 jaar! :-)

 1. Hallo Rino,
  het zou ook wel eens een toevallige loop van omstandigheden geweest kunnen zijn. Ik was namelijk even aan het testen hoe ver de afschermingsfunctie bij Surfmedia ging: alleen maar afscherming binnen hun eigen site (film aldaar niet te zien na bijvoorbeeld zoekopdracht) of daadwerkelijk een echte afscherming. Uit dit testje blijkt dus dat het wel redelijk snor zit met de afscherming. Ik heb het filmpje daarna weer openbaar gemaakt.

 2. Hallo Karel,

  Ik deed dus niets fout, maar ik had alleen te weinig geduld. Ik kreeg na 1 inlog poging geen toegang met de ‘Niet Toegestaan’ foutboodschap, maar na een tweede keer proberen ging het wel goed.

 3. Hi Karel,

  Ik kan dus met mijn Surf-groepen account inloggen in Surf groepen, maar ik krijg dus niet je voorbeeld filmpje te zien: Niet Toegestaan is de boodschap.
  Wat doe ik fout?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.