Ik baal een beetje

:crazy:

Sinds deze zomer zijn we in Leiden overgestapt naar een nieuwe blogomgeving: ik ben daar vooralsnog niet bepaald blij mee.
Het zal je misschien al opgevallen zijn: Mijn posts met filmpjes zijn een stuk soberder in deze nieuwe blog omgeving van de universiteit Leiden. Het lukt me niet meer, zoals vroeger in de oude Movable Type omgeving, om filmpjes te "embedden" (m.u.v. YouTube) ; ik kan ze alleen nog maar linken. Ook leuke widgets, die je overal op het web kunt krijgen via bijvoorbeeld HTML code, laten zich niet meer plaatsen in mijn blog. Jammer, jammer, jammer.

Waarom hebben we deze stap eigenlijk genomen?
:=( :no:

4 thoughts on “Ik baal een beetje

 1. Ik lees in het helpcentrum van Youtube het volgende:
  “QuickTime .mov-bestanden kunnen zonder aanvullende conversie naar YouTube worden geüpload”
  Ik moet dus niet altijd van het slechtste uitgaan. Ik ga ze misschien dan maar binnenkort uploaden naar Youtube.

 2. Tja, ik kan me voorstellen dat dat vervelend is. Ik zit hier net op dus ik heb er geen last van.

  Overigens merk ik wel dat we een redelijke vrijheid hebben qua vormgeving. Maar ook ik zie nog wel wat mogelijke verbeteringen. Zo zou ik graag een widget zien waarmee je vanuit de admin-functie direct de stylesheet en de php-files kunt aanpassen.

  Verder zou ik ook wel wat meer widgets willen toevoegen. Ik snap dat niet alles er zomaar op kan, maar iets meer dan nu is inderdaad wel handig.

 3. Dank voor je reactie.
  Dat is zeker een idee. Maar ik wil niet al te afhankelijk worden van Youtube en vind sowieso dat, als je van blogsysteem verandert, je het gevoel moet hebben dat je er op vooruit gaat c.q. dat het nieuwe systeem flexibeler is dan het oude.
  Overigens zal het uploaden naar Youtube wel weer gedoe geven. Op de online site waar mijn filmpjes nu staan kan ik alleen exporteren naar MOV en dat zal wel weer niet zomaar te uploaden zijn bij YouTube, ben ik bang. Maar ik ga het uitzoeken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.