Mijn blog gaat (ook) verhuizen :-(

Fijne timing 🙁
Eind juli (23 juli – 30 juli) stapt Universiteit Leiden over van het huidige weblogsysteem (Movable Type) naar een nieuw weblogsysteem (b2evolution). Dit betekent dat we gaan werken met een ander systeem dat veel nieuwe mogelijkheden biedt ten opzichte van het huidige systeem. Het goed bericht hierin is dat vanaf dan iedere student en medewerker automatsich een eigen blog kan gaan beheren zonder allerlei aanvraagprocedures daarvoor. Het minder goede nieuws komt nu:
Zoals je ziet heeft men het fijne idee gehad om de blogverhuizing midden in onze ICLON verhuizing te laten plaats vinden. En dat, terwijl ik in mijn communicatie naar jullie (denk aan mijn migratiehandleiding) diverse links heb aangebracht naar mijn huidige Movable Type blog. In de vermelde periode worden al mijn blogartikelen gemigreerd naar het nieuwe blog systeem. Dat zal een andere URL/webadres worden. Als het goed is zullen die links automatisch omgeleid worden naar de nieuwe URL. Als je dus die links gaat gebruiken zou je weer in die artikelen moeten komen, maar dan zitten ze gewoon in een "ander jasje". Ik wil het eerst zien werken, dan pas geloof ik het. Ik heb overigens gevraagd of mijn blog niet even wat later kan verhuizen en heb daar nog geen antwoord op ontvangen.

Lastiger zou het wel eens kunnen worden voor de mensen die zich via een feedreader ge-abonneerd hebben op mijn blog. Afhankelijk van hoe je je ooit op me geabonneerd hebt kan het betekenen dat je niets hoeft te doen 🙂 of dat je je opnieuw moet abonneren:-(. Dat is een beetje technisch en wil ik dat ook maar niet hier uitvoerig gaan beschrijven. Advies voor abonnees: neem even per email/telefoon/kom langs contact met me op. Dan regelen we het even. Zodra ik meer concreet kan worden over mijn nieuwe blog-adres of andere blogverhuiszaken laat ik dat via dit blog weten.

Verhuizen is inderdaad een ingrijpende gebeurtenis, Marjan (ICLON Intern, "Van de redactie", zomernummer), maar 2 verhuizingen tegelijketijd wordt mij toch wel een beetje al te gortig…

Wordt vervolgd…

2 thoughts on “Mijn blog gaat (ook) verhuizen :-(

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.