Online screencast maken

Met een screencast kun je zaken op de computer middels een filmpje uitleggen. Zo kun je een helpdesk bijvoorbeeld een screencast mailen van een probleem dat zich op jouw computer voordoet of kun je een instructie tonen hoe iets werkt (op de computer). Windows Media Encoder is een voorbeeld van software waarmee je dat kunt doen (onderdeel van XP of gratis te downloaden/installeren via Microsoftsite). Zo’n filmpje geeft als het ware jouw schermhandelingen weer. Als je daarbij ook nog tekst kunt inspreken dan maakt dat het feest compleet.

Ik heb een website gevonden waar je gratis dergelijke screencast online kunt maken, dus zonder daarvoor software te moeten installeren: http://www.screencast-o-matic.com

Op die site staat een aantal filmpjes die demonstreren hoe je zo’n screencast maakt.

Da’s handig!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.