Open Universiteit en Google Apps Education

Diverse ICLON-ers oriënteren zich momenteel op het gebruik van Google Apps en dan Google Sites in het bijzonder. De Open Universiteit gaat op dit platform "in produktie". Lees onderstaand artikel van Freek Blankena in De Automatiseringsgids, 4 juni 2008.

In de loop van dit jaar krijgen alle studenten van de Open Universiteit een eigen ‘studiemailadres’, waardoor de papieren correspondentie over hun studie kan verdwijnen. De OU gebruikt daarvoor de e-mailfunctie van Google Apps Education.

Via hun eigen OU-mailadres kunnen studenten zich bijvoorbeeld aanmelden voor tentamens en studiebijeenkomsten. Ook kunnen zij via hun mailadres toegang krijgen tot digitale bronnen die ze voor hun studie nodig hebben. De studenten krijgen een opslag van 6 gigabyte op het domein van de Open Universiteit. Volgende week start een pilotproject met de eerste 500 studenten. De rest van de 22.000 OU-studenten volgt voor het einde van 2008. De OU heeft expliciet in het contract met Google laten opnemen dat de studenten geen reclame te zien krijgen. 

Mogelijk gaat de universiteit later andere onderdelen van Google Apps Education gebruiken. Deze speciaal voor onderwijsinstallingen aangepaste versie van Google Apps omvat onder andere een chat- en een agendafunctie en de mogelijkheid bestanden te delen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.