Diverse 2008:Internationale Video in het onderwijs conferentie

 

DIVERSE, de internationale conferentie over het gebruik van video in het onderwijs, wordt dit jaar tussen 1 tot en met 3 juli georganiseerd door Hogeschool INHOLLAND Haarlem.

Op de website van DIVERSE 2008 (www.inholland.nl/diverse2008) zijn de samenvattingen van alle presentaties gepubliceerd. Ruim vijftig papers, uit alle delen van de wereld, hebben een plaats gekregen in het programma. Ann Doyle (Internet2) en Ulrich Rauch Ph.D (University of British Columbia) verzorgen de keynote lezingen.

De inschrijving van DIVERSE 2008 is reeds geopend. Tot 5 mei betalen inschrijvers een ‘early bird’ tarief. Het is (ook met het oog op hotelreserveringen) aan te raden spoedig in te schrijven.

Naast keynotes, presentaties van cases en onderzoek zullen er dit jaar ook masterclasses georganiseerd worden rondom onderwerpen als ‘Video and the Social Web’ en ‘Active Worlds’. In de afgelopen jaren is DIVERSE uitgegroeid tot een actieve community van experts die bijeen komen om kennis en ervaringen rondom inzet van video in het onderwijs te delen.

Dit jaar wordt er voor het eerst een pre-conferentie georganiseerd door SURFnet in samenwerking met SURFfoundation. Ook Beeld en Geluid in Academia en de StreamTeam projecten (onderdeel van de samenwerking tussen SURF en JISC) zullen tijdens DIVERSE 2008 uitgebreid aan bod komen.

Meer informatie over programma en inschrijven: www.inholland.nl/diverse2008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.