Google Wetenschap/-Scholar

scholar_logo.gif Google Wetenschap biedt een eenvoudige manier om te zoeken op wetenschappelijke literatuur. Je kunt zoeken in de meest uiteenlopende disciplines en bronnen vanuit één zoekvak: artikelen, proefschriften, boeken, samenvattingen en artikelen van academische uitgeverijen, professionele organisaties, voorpublicaties, universiteiten en andere wetenschappelijk organisaties. Met Google Wetenschap kun je wereldwijd de meest relevante wetenschappelijke onderzoeksrapporten zoeken.

Bij Google Wetenschap worden jouw zoekresultaten op relevantie gerangschikt. Net als bij de zoekmachine van Google worden de nuttigste verwijzingen boven aan de pagina weergegeven. Met de rankingtechnologie van Google wordt de volledige tekst van elk artikel doorzocht en wordt rekening gehouden met de auteur, de publicatie waarin het artikel staat en hoe vaak het artikel is geciteerd in wetenschappelijke literatuur.

Deze handige zoekfunctie zit momenteel nog wel een beetje diep verborgen (zal wel met de beta-status te maken hebben. In ieder geval moet je een Google-account hebben en als je die nog niet hebt is die zo aangemaakt via deze link . Heb je dat eenmaal voor elkaar dan kun je via de volgende stapjes bij de wetenschap-zoekpagina komen:

  • Ga naar Google
  • Klik bovenin op Meer/More
  • Klik vervolgens op Documenten/Docs
  • Klik vervolgens bovenin op Meer/More
  • Klik tenslotte op Wetenschap/Scholar

 

One thought on “Google Wetenschap/-Scholar

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.