Google in het onderwijs: Google Apps met Google sites

Google beweegt zich al enige tijd richting onderwijs met het Google Apps programma en zoals we dat gewend zijn: het is gratis! Lees hier meer over. Nadeel vind ik nog wel dat je een beetje afhankelijk bent van de systeembeheerders (eigenlijk niet des Googles). Maar goed, wellicht zal dat ook wel veranderen.
Een nieuwe functie (sinds eind februari) die toegevoegd is is Google Sites: op eenvoudige wijze een teamsite maken (een beetje volgens de wiki aanpak). Wel las ik dat zo’n site geen RSS ondersteund en dat beschouw ik als een min-puntje. Dit zou zijn technische oorzaak hebben in het feit dat juist voor die wiki-achtige aanpak is gekozen)
Een mogelijke toepassing in het onderwijs: een virtual classroom als concurrent van die Blackboard en Surfgroepen? Ik ga het uitzoeken en ik hoop hier binnenkort een door mij zelf gebouwde omgeving als voorbeeld te kunnen laten zien. (Het doet me eigenlijk een een klein beetje denken aan de universe van Netvibes, waar ik het gisteren over had.)
Bekijk eens onderstaand filmpje waarin in 2,5 minuten enkele voorbeelden getoond worden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.