RSS-readers steeds populairder?

rss_4x3.jpeg

Volgens de site Hyped.nl is het aantal mensen dat gebruik maakt van een RSS-reader om het nieuws te volgen in 2007 met 30% gestegen ten opzichte van 2006. Vooral de stijgende populariteit van iGoogle – de flexibele startpagina van Google – heeft bijgedragen aan de stijging. Of deze cijfers representatief zijn voor heel Nederland is twijfelachtig; Hyped.nl heeft iets minder dan 400 mensen ondervraagd.

21% van deze ondervraagden volgt het laatste nieuws door gebruik te maken van een RSS-reader. De populairste readers zijn iGoogle, Bloglines en Netvibes. Met de readers kunnen mensen op één plek de headlines van hun favoriete websites volgen. De laatste maanden is vooral iGoogle aan een opmars bezig.

Gemiddeld volgen Nederlanders 18 feeds. Opvallend is dat bijna een kwart van de mensen die meewerkten aan het onderzoek meer dan 75 feeds volgt. Het merendeel (70%) van de ondervraagden volgt echter minder dan 30 feeds.

Veel mensen gebruiken overigens een RSS-reader zonder dat ze het weten, omdat deze als het ware geíntegreerd zijn in pagina’s als iGoogle of Netvibes.

Overgenomen van http://www.pcmweb.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.