Geen DVD maar Tape of harddiskcamera

De laatste tijd komen deelnemers regelmatig de multimediaruimte in met een zelf gemaakte film op DVD ipv met tape. De conciërge van hun school heeft dan al de tape overgezet op DVD.
Dat zou ik willen afraden: Dergelijke DVD’s moeten namelijk gecoverteerd worden naar een door videosoftware te bewerken format. Los van het feit dat dat extra tijd kost gaat die conversie regelmatig fout met als gevolg dat de film niet ingekort/bewerkt kan worden. Dit probleem heeft te maken met de grote variateit van CODECS die er in omloop zijn. Een DVD-film die op de ene PC met een bepaalde codec is gecomprimeerd is levert problemen met videobewerksoftware die die codecs niet "aan boord heeft" om te decoderen.
Begeleiders: Vooralsnog zou ik er dus op willen aandringen de deelnemers te adviseren hun film op tape aan te dragen. Nog mooier is een harddiskcamera. Dat is tijdBESPAREND.
Een film op een harddiskcamera hoeft namelijk niet "gecaptured" te worden: het tijdrovende proces van overzetten van tape naar harddisk van PC.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.