Passwordmanager Keepass

Je neemt enorme risico’s als je overal hetzelfde wachtwoord voor gebruikt. Zorg dus dat je voor ieder systeem een uniek en moeilijk te raden wachtwoord gebruikt. Maar hoe onthoud je die dan allemaal? Op een briefje in een kluis? Kan, maar is niet efficient. Keepass is een digitale kluis voor al je wachtwoorden, opgeborgen achter 1 masterwachtwoord. Te installeren op je werkplek via Software Center of helpdesk en gratis te downloaden voor jouw eigen PC, laptop, smartphone of tablet .Zorg dat je Keepass hebt geopend met het masterwachtwoord, zet de cursor in het username vakje van het inlogscherm van de bank en klik met de muis binnen Keepass op het knopje van jouw bank: username en password worden automatisch ingevuld. Op deze manier kun je dus voor al jouw systemen sterke wachtwoorden instellen en deze in Keepass opslaan. Die hoef je dan niet meer te onthouden. Kijk anders even naar de animatie om een idee te krijgen van het concept.


Samen met de gratis Minikeepass-app en de Macbook variant KeePassX heb ik dus overal en altijd URL’s met betreffende username/ wachtwoorden bij de hand. Op werkplek, op thuisPC, op Macbook, op iPhone en op iPad. De tool versleutel ik met een lastig te raden wachtwoord (=masterpassword) en op al mijn 372 met wachtwoord beveiligde systemen(in 30 jaar opgebouwd) heb ik inmiddels superveilige wachtwoorden van random tekenreeksen die ik dus niet meer zelf hoef te onthouden. Niet alleen passwords voor websites, ook voor bestanden die ik heb versleuteld met een wachtwoord of pincodes etc. En nou maar hopen dat ik Masterpassword niet vergeet;-)Gelukkig kun je uit die tool een export doen naar een Excelbestand en afdrukken en een papierenversie in een kluis stoppen.
Oh ja, door betreffende Keepass database op de veilige Surfdrive te plaatsen bereik je de geschetste situatie van anyhow, anywhere, anytime.

Via deze link vind je een 6 tal filmpjes die ik gemaakt heb over KeePass voor WIndows, KeePassX voor MAc en MiniKeePass voor tablet en smartphone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.