Symbaloo lesplan: eenvoudig digitale online les maken

symbaloo lesplanTot voor kort kende ik Symbaloo als een handig systeem waarmee je favoriete URL’s eenvoudig en overzichtelijk online kon beheren. Via (groepen van-) blokjes kon je snel naar jouw favoriete websites en diensten. Daar is sinds deze week een nieuwe interessante dienst bij gekomen: Lesplannen (=Symbaloo Academy): http://www.symbalooedu.nl/lesplannen/. In de uitwerking lijken ze zicht te richten op PO en VO, maar ik zou me kunnen voorstellen dat je ook voor doelgroep HO online lesarrangementen kunt maken.

Je kunt met de Symbaloo Lesplan bouwer zelf een digitale les maken. Je kunt hiervoor alle denkbare digitale lesstof gebruiken die je maar wilt. Blokje voor blokje maak je een route voor de leerlingen, zodat ze op eigen snelheid kunnen leren. Met de Lesplan bouwer kun je eenvoudig lesstof toevoegen, zoals video’s, artikelen of zelfs vragen. De route kun je bepalen met de pijltjes onderin.”

Je kunt zelf lesplannen maken en eventueel aanbieden op een ‘Marktplaats”, maar je kunt dus ook vanuit de “Marktplaats” lesplannen van ander docenten naar jouw omgeving halen en deze verder aanpassen. Via een link en code kunnen leerlingen het lesplan op eigen tempo en moment doorlopen. Via een dashboard kun je de vorderingen van de leerlingen volgen.

Met de gratis versie kun je al heel mooie lesarrangementen maken, maar via hun site vind je ook nog informatie voor 2 betaalde varianten.

Onderstaande video laat in 4 minuten zien hoe je zo’n lesplan maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.