Blackboard Mobile Learn

Dat is fijn zeg: Universiteit Leiden faciliteert Blackboard sinds kort ook voor mobile users. Zelf heb ik inmiddels errvaring opgedaan de gratis Blackboard Mobile Learn app voor iPad en voor iPhone. Geweldig allemaal. Ik zag vorige week overigens dat bij mijn collega de Android versie ook goed werkt. Voor Blackberry bestaat deze app ook, maar die heb ik nog niet gezien.

iPadAls je de app start moet je aangeven bij welke onderwijsinstelling je studeert: voer Leiden University in. Je zult vervolgens moeten inloggen. Je KUNT daarbij aangeven dat de app jouw inloggegevens moet onthouden maar ik adviseer om dat NIET te doen. Als je dat namelijk wel doet zal diverse nieuw toegevoegde content in courses niet binnen jouw app getoond worden en dan ben je dus niet up-to-date. Alleen bij inloggen wordt de meest recente content dus opgehaald. Minpuntje?!

iPhoneIk ben erg enthousiast over de functionaliteiten, mijn voorkeur gaat wel uit naar werken met de iPad (afbeelding aan rechterzijde).  Zodra de app jou namelijk doorkoppelt naar een pagina binnen de blackboard course (gebeurt overigens alleen bij specifieke functionaliteiten) dan wordt het op een iPhone wel allemaal heel erg klein. Maar er blijven nog genoeg handige functies over op die iPhone (afbeelding aan de linkerzijde) om toch eenvoudig in de trein of elders op confortabele wijze te raadplegen, zoals announcements, discussionboards, blogs etc. etc.

Via deze link vind je wat nuttige informatie over Blackboard Mobile learn.

Download snel de app met jouw iPhone/iPad/Android/Blackberry via deze pagina.

Ik ben benieuwd of je net zo enthousiast bent als ik. Je zou dat als comment op deze post kunnen kenbaar maken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.