Livescribe Smartpen

Ik heb hem: de Smartpen. Een pen waarin een minicomputertje huist.

Hij heeft een ingbouwde microfoon, een ingebouwde speaker, een schrijfpen, een infraroodcameraatje en 2 Gb opslagcapaciteit. Hij kan het "omgevingsgeluid" opnemen tijdens het schrijven. Je hebt daar dan wel een speciaal schrijfblok voor nodig.

Achteraf kun je dan

  • met die pen op opgeschreven woorden in het schrijfblok klikken en zal de bijbehorende ingesproken tekst te horen zijn uit het speakertje of uit bijgeleverde headset (handig voor in de trein).  Handig om notulen van vergadering uit te werken.
  • de pen middels USB verbinden en de opname middels bijgeleverde software als aanklikbare pdf opslaan. Als je dan in het pdf-document met de muis klikt op een geschreven woord zal de bijbehorende gesproken tekst te horen zijn. Voorwaarde is wel dat de je minimaal Adobe Reader X-versie geïnstalleerd hebt.
  • de pen middels USB verbinden en de opname middels bijgeleverde software uploaden naar een speciale website zodat men er ook online bij kan. Via browser kan dan online met muis weer op bepaalde tekst klikken om de daarbij behorende gesproken tekst te beluisteren. E.e.a. is in Flash geprogrammeerd: iPhone en iPAd gebruikers kunnen een gratis Appd downloaden voor LiveScribe. Tevens kun je bij de online versie de link-code en de embed-code opvragen om die bijvoorbeeld in een website, blog of elo te plaatsen.

Handig bij

  • notuleren van vergadering: achteraf a.h.v. audio notulen uitwerken en naast uitgewerkte notulen ook de aanklikbare pdf verspreiden. Kan men nog even (bepaalde passage) uit vergadering of interview beluisteren
  • aantekeningen tijdens hoorcolleges
  • afnemen interview
  • uitleg van lastige formules, begrippen, schema’s etc. en online plaatsen en als embedded object in elo plaatsen

Uiteraard zul je wel altijd eerst toestemming moeten vragen of je een geluidsopname mag maken.

  • Experimenteer hier met een voorbeeld van een PDF ("belusiteren" werkt alleen als je Adobe Reader X-versie hebt geïnstalleerd). Mocht het document zich niet openen kun je ook met de rechter muisknop klikken op de link en dan vervolgens middels "Save target as"  het PDF-bestand eerst downloaden naar je iegen PC, om het daar dan vervolgens te openen. 
  • Experimenteer hier online

Ben benieuwd naar je vragen of opmerkingen. Die kun je op deze webpagina als comment plaatsen. Oh ja, de tekst “one beer please” was een experiment. Als je engelse tekst schrijft en je zet de vertaalfunctie (moet je apart aanschaffen) aan kun je bijvoorbeeld de spaanse vertaling HOREN.

Oh ja, hij is ook bij Matthijs van Nieuwkerk op bezoek geweest: http://youtu.be/xIJ3lC4PA0M

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.