iliad: wèg boeken, kranten en schrijfblokken

Gaan sjouwende brugpiepers met veel te zware schooltassen echt tot de verleden tijd behoren? Berichten in de media doen je dat wel geloven. Uitgeverijen bieden steeds meer lesmateriaal via websites aan: downloaden, downloaden, downloaden. Maar hoe gaan we dat materiaal dan straks lezen? Het antwoord is: iliad.

OK, een aanschafprijs van momenteel zo’n € 600 is nog niet bepaald drempelverlagend, maar dat is een kwestie van tijd.

Ik kon hem in ieder geval voor het ICLON aanschaffen met zelf verdiend "Grassroot"-geld en ik ben er heel blij mee. Ik hoor het jullie al zeggen: "leest dat nou wel zo lekker, zo’n electronisch leesboek? Geef mij maar papier dat je kunt vouwen, ruiken, voelen, horen…"

Kwestie van tijd:

  • Vergelijking met muziekindustrie: MP3 als uitwisselbaar muziekformaat, internet als distributiekanaal en ipod als handzaam afspeelapparaat. De ipod generatie is geboren.
  • PDF als uitwisselbaar leesformaat, internet als distributiekanaal en iliad als handzaam lees- en schrijf apparaat. De iliad generatie is geboren?

Mij eerste gedachten waren ook een beetje terughoudend maar ik ben bijna om: ik ga binnenkort op vakantie (relaxen op Malediven) en ik sluit niet uit dat ik iliad meeneem: heerlijk, niet 1 boek, maar een complete boekenkast mee op reis.

In dit filmpje leg ik uit hoe hij werkt. Ga er maar eens lekker voor zitten. Oh ja, kom gewoon even bij me langs. Dan kun je er zelf ook even mee spelen. Uiteindelijk zal hij in het utleensysteem bij ICLON  VO-balie belanden.

2 thoughts on “iliad: wèg boeken, kranten en schrijfblokken

  1. Ja, heel handig, maar als bibliofiel heb ik ook mijn bedenkingen hoor Ik wil vooral de slechte boeken die ik toch MOET lezen op zo’n Iliad.:roll:

  2. nee Karel ik vind je echt niet:crazy:ik denk ook dat dit de toekomst is: lijkt me fantastisch, want ik wordt knetter van al die boeken in een veel te kleine boekenkast! alle cd’s gaan bij ons ook al de deur uit sinds de i pod:=:=dus kom maar op met de Iliad!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.