Zicht op BlackBoard

BB.jpgDe door Letteren, LUMC en Sociale Wetenschappen ontwikkelde elektronische handleiding Zicht op Blackboard geeft praktische tips hoe je binnen BlackBoard-onderwijsmateriaal  rekening kunt houden met studenten met een visuele beperking (slechtziendheid, kleurenblindheid, blindheid, dyslexie).

Je kunt deze handleiding ook benaderen via de inlogpagina van BlackBoard –> Informatie voor Studenten en Docenten –> (Docenten) Handleidingen

inhoudsopgave.JPG

 Voor wie is deze handleiding bedoeld?

De handleiding is bedoeld voor docenten die in aanraking komen met studenten met een functionele beperking. Deze handleiding helpt bij het toegankelijker maken van het onderwijsmateriaal. Sinds 2003 bestaat de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte die bepaalt dat informatie voor iedereen even toegankelijk moet zijn. In dat licht is deze handleiding ook bedoeld. Circa 5,3% van de studenten aan een Nederlandse universiteit heeft een functiebeperking .

Vanuit ICT&Onderwijs kunnen wij vooral studenten met een visuele beperking van dienst zijn. Ongeveer 2% van de studenten aan onze universiteit is visueel beperkt, dit loopt uiteen van dyslexie tot (kleuren)blindheid. [Bron: Gebruikerstoets “studeren met een handicap 2006”].

Wat vindt u in deze handleiding?

In deze handleiding vindt u praktische tips die tot toegankelijker onderwijsmateriaal leiden. Vaak zijn de aanpassingen die gedaan moeten worden om de leesbaarheid van (digitale) teksten voor dyslectici en kleurenblinden te vergroten klein.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.