3-D tekenen met Google Sketchup

Geïnspireerd door onze studiedag Gaming kwam ik vanavond een programma tegen waarmee je vrij eenvoudig 3-dimensionale tekeningen kunt maken. Het programma is nog gratis ook. Ik had me namelijk altijd al afgevraagd met welke software je nu zelf virtuele omgevingen kunt maken.  Het heet SketchUp. Downloaden, installeren en tekenen maar.
Misschien is het leuk om eerst bij Youtube te kijken naar een aantal screencast/filmpjes die de mogelijkheden van dit programma demonstreren.

Ook kun je natuurlijk gewoon onderstaand filmpje bekijken en/of op "menu" klikken: dan kun je onder in venster een ander gerelateerd Sketchup-filmpje bekijken. Het filmpje hieronder laat op verassende wijze zien hoe je je virtuele gebouwen kunt integreren met real-life Google Earth. Wow….!!!

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.